Αναδρομή

Η διάδοση του λεωφορείου ως συγκοινωνιακού μέσου στην Ελλάδα ξεκίνησε από το 1896 και για μια εικοσιπενταετία υπήρχε υποτυπώδης εξυπηρέτηση με πρωτόγονα και αυτοσχέδια λεωφορεία. Τότε η ανάγκη για βελτίωση επέβαλε τη θέσπιση νομικών διατάξεων και έτσι άρχισαν να λειτουργούν με διάφορες μορφές μέχρι και το 1952 όπου με το Ν.Δ.2119/52 ιδρύονται τα Νομαρχιακά ΚΤΕΛ και το 1973 υπήρξε η αφετηρία λειτουργίας των ΚΤΕΛ με τη σημερινή τους μορφή.

Το ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου Α.Ε. ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καιρών με τη συνεχή ανανέωση των λεοφορείων, τη δημιουργία σύγχρονου εξοπλισμού, την οργάνωση των υπηρεσιών και την εκπαίδευση του προσωπικού, κάνει τον οργανισμό μας ένα από τους πιο σύγχρονους στην Ελλάδα.

Σήμερα το ΚΤΕΛ διαθέτει  200 σύγχρονα λεωφορεία όλων των μεγεθών με κλιματισμό και 500 έμπειρα άτομα που είναι στη διάθεση του επιβατικού κοινού για την ασφαλή, άνετη, γρήγορη και οικονομική μεταφορά τους.

Στόχοι μας είναι να πείσουμε το επιβατικό κοινό να χρησιμοποιεί το ΚΤΕΛ γιατί εκτός του ότι μεταφέρουμε με μειωμένα εισιτήρια τους ανάπηρους, τους μαθητές, τους πολύτεκνους κ.α. επιτελώντας κοινωνικό έργο, παράλληλα προσφέρουμε άνεση, οικονομία και σιγουριά.

Το ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου Α.Ε. εξυπηρετεί όλη την Κρήτη και τη συνδέει με την Ηπειρωτική Ελλάδα, εκτελώντας δρομολόγια για Λαμία, Λάρισα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Πάτρα, Άρτα, Μεσολόγγι και Ιωάννινα.

Διαθέτουμε ακόμα δύο (2) Τουριστικά γραφεία Γενικού Τουρισμού στο Ηράκλειο  και στον Άγιο Νικόλαο και ιδιόκτητα τουριστικά λεωφορεία για την πραγματοποίηση κάθε είδους εκδρομών.

filoxenia
city tours
parcel bus c24 amea flag home infoc pet pin ro-r-c sc-fb sc-gp sc-ins sc-lin sc-tw sc-yt sing ticket wifi zoomin passenger ro-r-thin Επιστροφή στην κορυφή