Ο νέος μας Σταθμός

          Χρειάστηκε σκληρή δουλειά περίπου 4 χρόνων για να ολοκληρωθούν οι μελέτες, εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις και στην συνέχεια οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης για να μεταμορφωθεί ένα μεγάλο τμήμα του εγκαταλελειμμένου ιστορικού βιομηχανικού συγκροτήματος «ΑΘΗΝΑ» σ΄ έναν σύγχρονο Επιβατικό Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων. Σε έναν αστικό Πολυχώρο ποικίλων δραστηριοτήτων που θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της περιοχής καθώς και στην αναβάθμιση των λειτουργιών της πόλης και της ποιότητας της καθημερινής ζωής των κατοίκων της.
         Στόχος ήταν η δημιουργία μιας υποδομής που θα Εμπνέει και θα Κινητοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας και θα συγκινεί, τους επισκέπτες.

          Στην βάση αυτού του στόχου υπήρχε η δημιουργία ενός σύγχρονου Σταθμού Λεωφορείων ο οποίος θα συμπληρώνεται με μια σειρά από χώρους όπου το εμπόριο τοπικών παραδοσιακών προιόντων, η τέχνη, ο πολιτισμός και η αναψυχή θα συνυπάρχουν αρμονικά με την ιστορικότητα του συγκροτήματος και ...με θέα την εμβληματική για την ευρύτερη περιοχή του λιμανιού υψικάμινο των 36 μέτρων.

Οι νέες εγκαταστάσεις της Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Α.Ε παραδόθηκαν στο κοινό το 2018 και πλέον το ιστορικό κτήριο της πόλης του Ηρακλείου, «Αθηνά», μπορεί και εξυπηρετεί άνετα το κοινό είτε πρόκειται αυτό να ταξιδέψει με ένα από τα υπερσύχρονα και ασφαλέστατα πούλμαν είτε πρόκειται για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Παράλληλα ο χώρος του εστιατορίου, το καφέ – αναψυκηρίου και της… μικρής αγοράς, διαμορφώθηκαν έτσι με σκοπό να μπορούν να εξυπηρετούν όσο το δυνατόν αμεσότερα τους επισκέπτες.

parcel bus c24 amea flag home infoc pet pin ro-r-c sc-fb sc-gp sc-ins sc-lin sc-tw sc-yt sing ticket wifi zoomin passenger ro-r-thin