Το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κάθε πρόβλημα, προβαίνει σε ενημέρωση του προσωπικού για τις βασικές ενέργειες απολύμανσης, στα πλαίσια της γενικότερης πρόληψης για την αντιμετώπιση των μεταδιδόμενων εποχικών ιών:

1. Ατομική Απολύμανση Χεριών με α) Σωστό Πλύσιμο με Σαπούνι, β) Υγρό Απολυμαντικό, γ) Απολυμαντικό Μαντηλάκι

2. Ευρύτερη Απολύμανση: Πρέπει να απολυμαίνονται όλες οι επιφάνειες με τις οποίες έρχονται οι άνθρωποι σε επαφή (π.χ. πάσο, τραπεζάκια, καρέκλες κλπ.)

3. Απολύμανση σε Λεωφορεία: Πρέπει να απολυμαίνονται όλες οι επιφάνειες που αγγίζουν οι επιβάτες και το προσωπικό του λεωφορείου (τιμόνι, χειρολαβές, βραχίονες καθισμάτων, κεφαλάρια καθισμάτων, τραπεζάκια κλπ.)

Γενικότερα αποφεύγουμε να φέρνουμε τα χέρια μας σε επαφή με το πρόσωπο διότι αυτός είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για την μετάδοση των εποχικών ιών.

Προσοχή: Για την απολύμανση χρησιμοποιούμε απολυμαντικό (π.χ. αλκοολούχο, χλωριούχο κλπ.) και όχι απλό καθαριστικό. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η απολύμανση πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα.

Λαμβάνοντας αυτές τις απλές προφυλάξεις η μετάδοση των εποχικών ιών δυσχεραίνεται στο μέγιστο βαθμό.

Στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία.

ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου Α.Ε.